fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
image
29
november

10 Weerbaarheidstrainingen op de Ark vanaf vandaag

Weerbaarheidstraining

Vanuit de NPO gelden kunnen we 10 weken lang een weerbaarheidstraining aanbieden aan alle leerlingen. 

Vandaag worden de eerste lessen gegeven door Marina Zwijnenburg, dinsdag 14 februari de laatste lessen. De leerkrachten kijken mee bij deze trainingen. 

De training wordt op maat aangeboden en sluit aan bij de leerbehoefte van elke groep en is vooraf afgestemd met de leerkracht.

De leerlingen leren om op een goede manier voor zichzelf op te komen en daarbij rekening te houden met de grenzen van de ander.

Zij worden zich meer bewust van het eigen gedrag en het effect hiervan op de omgeving. De training richt zich zowel op het vergroten van de individuele weerbaarheid van de leerlingen als ook op het vergroten van de veiligheid binnen de groep.

Er wordt gewerkt aan thema’s als stevig staan, focus, zelfbeheersing en het herkennen van eigen en andermans gevoelens. Leerlingen leren om hun grens aan te geven en indien nodig hulp te vragen aan iemand die zij vertrouwen. 

De oudere leerlingen leren groepsdruk te herkennen en eigen keuzes te maken. In de training wordt gebruik gemaakt van fysieke oefeningen en spelvormen, rollenspellen en korte groepsgesprekken.